Wednesday, February 22, 2012

TAKE IT EASY OKAY

Saja2 nak tanya pendapat korang lah kan...Korang suka tak popular di kalangan rakan2? Popular bukan kerana prestasi kerja bagus ke atau rupa paras korang yang cantik ke...tapi kerana korang boleh masuk satu kepala dengan dorang.Masih tak faham maksud aku? Ok camni...maksud aku, korang leh join kumpulan yang suka buat "ketupat" bercerita tentang hal kengkawan dan paling serius suka menokok tambah dan end up nyer melaga2kan kengkawan.

Apa perasaan korang apabila dipulaukan hanya kerana korang tak boleh nak terima tradisi camtu...Tu yang seseorang hambaAllah ni tanya kat aku...Aku ni bukan ler pakar mitivasi tapi setakat nak berkongsi dan bertukar2 pendapat tu..tak de hal punya. Bagi aku, kalau korang dipulaukan dek kerana tak nak joint group sebegini...lagi bagus. Sebabnya hidup akan terasa lebih aman dan paling penting..dosa tak ler bertambah hanya kerana mendengar cerita2 sengal yang sewaktu dengannya.
Biasa ler kan..manusia ni memang pandai berpura2. Depan kita lakonannya mengalahkan ratu primadona Azean Irdawaty lagi tapi belakang kita...Pada hambaAllah tu, tak usah ler nak peningkan kepala memikirkan masalah yang sebesar taik idung ni...Buat tambah kedutan di muka ko jer...

2 comments:

  1. saya tak suka dengar org mengata kawan saya.dan juga orang yang takde urusan ngan saya.

    lebih baik blah

    ReplyDelete
  2. Elok ler cam tu...dari kita dapat share mengumpat tu kan...

    ReplyDelete

Saraqistina80@yahoo.com