Sunday, December 16, 2012

MANA SATU JADI PILIHAN?

Sajer nak bual-bual kosong dengan blogger out there....jika korang diberi pilihan..yang mana satu jadi keutamaan..Lelaki yang punya kekayaan wang ringgit dan harta yang melimpah ruah (cam kuah plak nak melimpah) hik! hik! dengan lelaki yang ala-ala tapi berkeperibadian mulia dan amat mengambil berat tentang diri korang.

Sebenor nya aku ni nak ajak korang discus topik ni sebab rata2 kita ni kata of coz ler lelaki yang loaded ni jadik pilihan...Tapi sedar tak korang..yang wang tu tak menjamin kebahagiaan. Maksud aku, ada pro and con nyer pilihan korang tu..

Lelaki yang loaded ni biasanya agak bz. Almaklum..orang sukses ler katakan..Bz mengumpul kekayaan sebanyak mungkin. Besar kemungkinan..lelaki ni tak dapat menumpukan sepenuh masanya dengan korang..Silap haribulan..korang pun tak hingat yang korang rupanya dah ada laki sebab dia tak balik umah berhari2 lamanya. Kalau balik pun, rumah ni ibarat hotel (istana hinggap gitew..)

Biasanya bila dah kaya ni..ramai ler peminat..So, korang ada ramai saingan kat luar sana yang cuba nak jadik si no 2, 3 dan mungkin yang ke 4!. Korang ingat dia gi kerja semedang..sedor2 dia bukan saja tambah harta tapi tambah "koleksi" orang rumah jugak...

Ini perkiraan kasar jer..bukan bertujuan nak menakutkan korang apalagi nak memburukkan lelaki yang "Berwang" di luar sana. Ada gak yang masih setia meskipun diulit kemewahan...dan tak kurang juga lelaki yang ala2 tapi buat perangai kat luar sana...

Tepuk dada tanyalah iman.....Berfikir sebelum membuat sesuatu keputusan..

1 comment:

  1. of kos saya pilih no 2
    tak kaya pun takpe..asal cukup segalanya yg basic

    ReplyDelete

Saraqistina80@yahoo.com