Monday, December 13, 2010

RINTIHAN SEORANG ANAK.

Pagi tadi, sewaktu aku bersiap2 ke tempat kerja, aku terima khabar dari emak dengan isak tangisnya di telefon. Abah mengalami sesak nafas!. Sewaktu di hospital, doktor yg merawat Abah memberitahu yg penyakit Abah bertambah serius dan Abah perlu membuat pembedahan kecil untuk mengesan pembesaran ketumbuhan di paru2nya.

Abah sepatutnya menjalani pembedahan tersebut 6 minggu yg lepas tapi dia enggan kerana takut..Untuk pemeriksaan broncoscopy dulu pun..puas kami adik beradik memujuk malah Abah mahu aku menemankan dia hingga ke bilik bedah kerana ketakutannya.

Alhamdulillah..akhirnya Abah bersetuju, minggu depan, satu lagi pembedahan kecil di dadanya akan dibuat bertujuan untuk mengesan ketumbuhan tersebut. Namun aku tahu, hati Abah berbelah bagi antara mahu atau tidak. Aku cuma mahu Abah tahu..aku adik beradik sama sekali tak berniat untuk membuat Abah menderita kesakitan tapi aku ingin lihat Abah sembuh seperti sediakala. Aku rindukan suara Abah...sungguh! Aku benar2 rindu suara yg banyak memberi kekuatan semangat untuk aku.

Kalaulah ada cara untuk membuat Abah sihat kembali...aku rela malah sanggup berkorban apa sahaja asal Tuhan mengembalikan kesihatan buat Abah. Kami cuma mahu Abah tahu, Abah dan emaklah satu2nya harta yg paling tak ternilai yg pernah kami ada...Muga Tuhan mendengar doa dari anak2 Abah ini..

2 comments:

  1. touching siott!!! u make me cry!

    ReplyDelete
  2. Sama2lah kita berdoa untuk kesihatannya...AMIN

    ReplyDelete

Saraqistina80@yahoo.com