Monday, November 29, 2010

BANGSA MELAYU YG TERCABARAmatlah menyedihkan bilamana bangsa melayu menidakkan ketuanan bangsanya sendiri!Sesuatu yg amat memalukan bilamana bangsaku sendiri menafikan hak2 keistimewaan orang melayu dan menolak institusi kesultanan melayu.

Benarlah kata kata Tun Mahathir, Melayu Mudah Lupa!. Lupa pada sejarah yg memartabatkan bangsa melayu...lupa pada keagungan bangsa sendiri! Malah hanya berpeluk tubuh bilamana bangsa lain menginjak2 maruah bangsanya.Orang beginikah yg digelar "God send the Leader" yg akan memimpin kita? Jika maruah bangsa sendiri diinjak2 malah mahu terus dilenyapkan dari lipatan sejarah..Orang yg sebegitu tidak patut digelar sebagai pemimpin kerana jika dia berani mengadaikan maruah bangsanya sendiri demi kepentingan dirinya..maka tak mustahil dia juga akan bertindak lebih jauh dari itu jika berkuasa kelak!

Sama2lah kita memperjuangkan maruah bangsa melayu dari orang2 yg hakikatnya buta sejarah seperti ini. Semuga kata2 hikmat Laksamana Hang Tuah "TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA" kekal selamanya. HIDUP MELAYU!

No comments:

Post a Comment

Saraqistina80@yahoo.com