Tuesday, November 2, 2010

NAK PAKSA ORANG PLAK!

Aku mengalami trauma sewaktu pergi Focus Point Selayang Mall untuk mengambil cermin mata hubby yg pecah sewaktu accident tempohari.Ketika aku menuju ke kereta, ada ler dua tiga mamat ni yg rupanya pun tak semengah dengan subang di telinga ala2 mafia samseng mana tah berkejaran menghampiri aku.

Ketika tu, aku teringat cerita tentang seorang perempuan yg mengadu di akhbar yg dia dipaksa untuk membeli barangan yg dijual. Mungkin gores dan menang seperti yg digembar gembur sekarang ni..aku tak pasti tapi cerita tu benar2 memberi kesan pada aku supaya berhati2 ketika di shopping Complex.

Bila aku tengok, gelagat dorang yg cam perompak tu, cepat2 aku masuk ke dalam kereta dan mengunci dari dalam. Tapi orang2 tu, mengetuk2 cermin kereta aku walaupun aku buat isyarat tak berminat dan nak cepat. Masa nak undur kereta pun, mereka seakan2 cuba menghalang aku menyebabkan aku hilang sabar dan membunyikan hon berkali2.

Mungkin tindakan aku tadi membuat orang awam yg kebetulan lalu di situ melihat ke arah kami. Mereka yg tadi bertindak agak agresif..mula membiarkan kereta aku berlalu dari situ.

Kejadian tu buat aku serik untuk ke tempat demikian seorang diri. Tu lah cara orang sekarang berniaga, bila kita tak berminat, dia menggunakan paksaan pulak. Kalau anda dihampiri orang2 sebegini, jgn dilayan sebab jika korang termasuk perangkap mereka, hendak tak hendak, korang terpaksa beli gak barangan dorang.

No comments:

Post a Comment

Saraqistina80@yahoo.com