Wednesday, October 20, 2010

HASRAT YG TERPENDAM


(Who knows..satu hari nanti aku juga boleh menghasilkan buku seperti ini)

Sejak dari bangku sekolah lagi, aku punya keinginan yg satu ni dan ianya masih belum tercapai hingga sekarang. Menulis dan menghasilkan buku. Buku yg ingin aku hasilkan tu bukan lah bercorak berat tapi sebuah novel atau cerpin.

Masa disekolah dulu, aku memang minat menulis. Di sekolah rendah, kerap juga sajak ku terpilih dalam majalah sekolah. Sampailah ke sekolah menengah, aku teruskan jugak usaha dan minatku hinggalah ke menara gading.Tapi aku tetap menyimpan satu hasrat untuk menzahirkan apa sahaja yang bermaian di fikiran aku ni dalam sebuah buku.

Seronok sebenarnya menjadi penulis ni. Bagi aku, menulis tu amat menyenangkan dan membuat kita bebas mengekpresi diri...Paling penting, dimata aku sekarang ni, menulis juga boleh menghasilkan duit $$$$...!Justeru itu, aku bercadang untuk meneruskan usaha yg selama ini terbantut dek kerana tugas harian yg tak memungkinkan aku untuk menulis.

Kalau tak dipecahkan ruyung..manakan dapat sagunya ..yer tak? jadi, aku bertekad untuk mula dari bawah...tak mengapa merangkak dahulu sebelum berlari. Walaupun minat aku ni tidak disertai dengan dorongan dari sesiapa tapi aku tetap ingin melaksanakannya.

No comments:

Post a Comment

Saraqistina80@yahoo.com