Tuesday, October 26, 2010

KELEBIHAN ATAU KEBETULAN

Setiap manusia yg dijadikan Tuhan di muka bumi ni mempunyai keistemewaan masing2. Seseorang manusia tu mungkin mempunyai kelebihan berbanding orang lain contohnya dia dikurniakan dengan deria yg dipanggil "six sense".

Memang sukar untuk kita mempercayai benda2 yg sebegini tapi ianya adalah kenyataan.Seseorang yg diberi kelebihan mengetahui apa yg akan terjadi pada masa akan datang. Seseorang yg boleh melihat sesuatu yg tida dapat dilihat oleh orang lain. Semua tu adalah kelebihan yg dikurniakan kepada insan2 yg terpilih olehNya dan dengan izinNya.

Perkara yg terjadi secara kebetulan pula adalah perkara biasa yg kita lalui dalam hidup seharian. Contohnya secara tiba2 seekor rama-rama masuk ke rumah kita. Mengikut ramalan orang2 tua dulu, itu petanda rumah kita akan didatangi tetamu...Itu insiden yg selalu berlaku di rumahku dan memamg kebetulan selepas tu, rumahku menerima tetamu.

Tentang kelebihan..rasanya aku tak dikurniakan apa2 kelebihan cuma sebagai manusia biasa, kita perlu berusaha untuk mendidik diri dan mencari kelebihan yg sedia ada dalam diri utk kehidupan kita seterusnya.

No comments:

Post a Comment

Saraqistina80@yahoo.com